Canada


Canada is onderverdeeld in 10 provincies -British Columbia, Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Ontario, Quebec, Newfoundland, Prince Edward Island, Nova Scotia en New Brunswick - en 3 territoria (Yukon, Northwest Territories en Nunavut).

Wíj richten ons op deze website uitsluitend op de hierboven omcirkelde provincies British Columbia en Alberta, die meestal worden aangeduid als West-Canada, aangezien dáár onze kennis en ervaring ligt. Uiteraard zegt dat niets over de pracht van oostelijk Canada, maar daar hebben wij gewoon (nog) geen ervaring mee. Canada biedt ongelooflijk veel mogelijkheden voor een geslaagde vakantie en er valt enorm veel te beleven en te genieten. Je kunt er eindeloos mooie tochten maken, op zalm gaan vissen, genieten op een terrasje van de zomerzon maar ook een tochtje maken op een gletsjer. Als je van de natuur houdt, kun je er in Canada volop van genieten. Ook al vanuit de autoramen kun je veel zien, onderweg kom je veel indrukwekkende dieren tegen, zoals bizons, beren, elanden, berggeiten etc. teveel om op te noemen. Vanaf parkeerplaatsen langs de doorgaande wegen leiden goede wandelpaden je naar verborgen schatten. Er zijn zowel makkelijk te lopen trails, als ook trektochten van meerdere dagen mogelijk.

Met een camper door Canada. Canada is bij uitstek een land dat er om vraagt te worden doorkruist per camper. Een camper biedt je de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt en brengt je naar de mooiste plekken. Je hebt altijd je bed en je keuken bij je en je overnacht midden in de natuur! Een goed vertrekpunt in West Canada is Calgary of Vancouver. Bezoek van daaruit de vele adembenemend mooie Nationale Parken.  De wegen zijn over het algemeen goed en je kunt in Canada ontspannen rijden met je camper. Onderweg met je camper (of motorhome zoals de Canadezen zeggen) kun je genieten van onovertroffen natuurschoon. Dwars door de spectaculaire Rocky Mountains loopt bijvoorbeeld de Icefield Parkway die over het algemeen wordt beschouwd als de highway met de mooiste uitzichten ter wereld, met daaraan gelegen de prachtige Columbia Icefield! Of een “oude” route zoals de Bow Valley Parkway vanaf Banff. Of rijdt highway 22, de „cowboytrail” dwars door het oude westen van Canada met zijn typische oude stadjes en ranches met weilanden zover het oog reikt. Heel anders en niet minder spectaculair is de „Sea to Sky Highway”, een ongeveer 340 km lange weg vanaf Vancouver naar Cache Creek, beginnend op zeeniveau en klimmend tot in de oude regenwouden. In Canada is het nog mogelijk uren te rijden zonder dat je iemand tegenkomt, beleef die oorverdovende stilte en de oneindige ruimte van het Canadese landschap.

Routes. Alle op deze site beschreven routes zijn door onszelf gereden met 25- of 30 feet motorhomes, dus we zijn er zeker van dat alle plaatsen die we beschrijven ook daadwerkelijk met de gangbare types kunnen worden bereikt. Alle genoemde afstanden zijn ter indicatie en zijn uiteraard ook afhankelijk van de frequentie waarop  wordt afgeweken van een route om uitzichtpunten en/of campgrounds te bereiken. De meeste routes zijn in een kalm tempo van max. 80 km/u in twee of drie weken afgelegd, waarbij de grootste per dag afgelegde afstand ca. 340 km en de kleinste afstand ca. 30 km is, met daarbij ook nog enkele rustdagen van 0 km. In Canada worden erg veel uitzichtpunten en/of highlights al langs de weg aangegeven, wij gaan ze niet allemaal opsommen, gewoon omdat er veel teveel zijn om allemaal te vernoemen. We hebben er al veel gezien en hebben wel de ervaring dat je maar zelden spijt hebt dat je gestopt bent want bijna alle punten hebben wel iets dat ze uniek maakt. Stoppen langs een snelweg om te kijken naar wildlife of een mooi uitzicht is in Canada toegestaan mits je geen ander verkeer hindert.

Trans - Canada Highway 1


Terug naar homepage

© Hans van Oss 2015                             Disclaimer                             Contact