Campgrounds

Campground 1321


In Canada vind je globaal gezien twee soorten campgrounds: staats/natuurcampgrounds en commerciële campgrounds.

Staats campgrounds liggen over het algemeen in de Nationale Parken en hebben weinig voorzieningen maar liggen vaak schitterend temidden van bos- en natuurgebied. Vaak is er wel een mogelijkheid om vers water te tanken, alsook een voorziening (dump station) om je afvalwater tanks te legen. De prijzen liggen over het algemeen tussen 10-20 CA dollar per nacht per plaats.

Commerciële campgrounds variëren van sober tot volledig uitgerust met aansluitingen voor water, elektra en afvoer, wasserette, winkel, zwembad, internet-toegang en barbecues enz. Vaak is hier de mogelijkheid tot Full Hook Up (je kunt je motorhome rechtstreeks aansluiten op electra, water, riolering, kabel-tv en/of internet-toegang) of Pull Through (van twee zijden toegankelijke staanplaats zodat je niet hoeft te manoeuvreren). Uiteraard kun je hier ook kiezen voor een wat soberder standplaats met alleen water of elektra. Douches zijn hier bijna altijd wel aanwezig. De prijzen variëren hier tussen 25-50 CA dollar per nacht per plaats, met heel soms een uitschieter naar wel 65 CA dollar.

Reserveren. In al die jaren hebben wij hooguit vier of vijf maal een campground gereserveerd. Omdat wij altijd rond de maand Juni in Canada zijn is het er nog niet zo druk en is reserveren helemaal niet nodig. Alleen midden in het seizoen, (Juli-September) als er veel Amerikanen in Canada zijn, of op bijzondere feestdagen (Canada Day 1 Juli) is het raadzaam om dat wél te doen. Mocht je vergeten hebben om te reserveren is een bezoek aan het Visitors Information Center meestal voldoende om nog ergens plaats te krijgen. Zíj weten wáár eventueel nog plaatsen vrij zijn en ook verwijzen zij naar zogeheten "overflow” campgrounds mochten onverhoopt alle campgrounds zijn volgeboekt. Realiseer u wel dat wanneer u campgrounds vóóraf gaat reserveren, u gedeeltelijk het gevoel van vrijheid dat een campervakantie u geeft wegneemt. Hét grote voordeel van een campervakantie is tenslotte de vrijheid om uw eigen route, tempo en campground te bepalen.

De door ons besproken campgrounds zijn allemaal door ons bezocht maar zijn volkomen willekeurig gekozen, de ene keer omdat het de enige campground in de omgeving was, de volgende keer omdat het de eerste was die we tegenkwamen of op basis van de voorzieningen die geboden werden. We hebben in de loop der jaren op totaal verschillende campgrounds gestaan die allemaal hun eigen charme hadden, soms met alle voorzieningen die maar denkbaar zijn maar meestal middenin de natuur zonder voorzieningen. Slechte campgrounds zullen er misschien ook wel zijn maar wíj zijn ze in al die jaren nog niet tegen gekomen!


Terug naar de vorige pagina


Home

© Hans van Oss 2015                             Disclaimer                             Contact